Pudding ryżowy z mango

Pudding ryżowy idealnie smakuje na śniadanie. Możesz przygotować go na mleku roślinnym lub zwykłym. Podawaj schłodzony lub na ciepło z ulubionymi dodatkami…

Pudding ryżowy z mango

Składniki:

  • 1 banan
  • 1 dojrzałe mango, obrane, pozbawione pestki
  • sok z limonki
  • szklanka ryżu
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • Do podania: owoce sezonowe, pokruszone orzechy…

Przygotowanie:

  • Ryż ugotuj w robocie – 30 minut, temperatura 100, prędkość 3
  • Jeśli ryż nadal ma nadmiar mleka, możesz go przecedzić przez sitko lub zostawić na kilka godzin do wystudzenia, wtedy wsiąknie nadmiar
  • Mango zmiksuj z bananem i sokiem z limonki – 30 sekund, prędkość 4
  • Połącz zmiksowane owoce z ryżem i całość dokładnie wymieszaj ze sobą, podawaj z ulubionymi dodatkami