Śliwki w czekoladzie

Ten przepis to moja ulubiona pozycja na jesień. Cudowny, kremowy dodatek do naleśników. Krem czekoladowy ze śliwkami, czekoladą i cynamonem jest alternatywą dla przetworzonych smarowideł sklepowych. Szybko przygotowany w robocie Kohersen Mycook.

Śliwki w czekoladzie

Składniki:

  • 1kg śliwek węgierek ( umytych i pozbawionych pestek )
  • 100g czekolady gorzkiej
  • sok z jednej pomarańczy
  • cynamon

Przygotowanie:

  • Do naczynia głównego wrzuć wszystkie składniki i włącz parametry gotowania – czas 20 minut, temperatura 100stopni, prędkość 3 ( należy zwiększyć prędkość po 5 minutach gotowania – prędkość 4 ) Gotuj z otwartą pokrywką w naczyniu głównym…
  • Gotowe i gorące smarowidło przełożyć do słoiczków. Można zawekować lub spożyć w ciągu tygodnia