Smoothie malinowo-migdałowe

Na koniec lata, kiedy sięgamy po maliny warto przygotować świeże koktajle. Proponujemy wyjątkowe połączenie smakowe – migdałowe mleko z malinami, wodą różaną i limonką.

Smoothie malinowo-migdałowe  (4 porcje)

 Składniki:

  • 250g malin ( mogą być również mrożone )
  • sok z limonki
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • woda różana (około 2 łyżeczki)
  • 400ml mleka migdałowego
  • 2 łyżki konfitury różanej

 Przygotowanie:

  • Maliny zamarynuj w soku z limonki, w syropie klonowym i skrop wodą różaną. Wymieszaj i pozostaw na kilka minut
  • Zamarynowane maliny wrzuć do naczynia głównego, dodaj konfiturę, wlej mleko i zmiksuj na gładkie smoothie – 20 sekund, prędkość 6-7