Pasta groszkowa z awokado

Zielona pasta z groszku z dodatkiem cennego, zdrowego awokado to kolejna nasza propozycja na wiosenne śniadanie lub przekąskę do chleba w czasie pracy. Takie pasty można dowolnie łączyć z ulubionymi ziołami lub np. z ciecierzycą…

Pasta groszkowa z awokado

Składniki:

  • 250g ugotowanego groszku ( może być mrożony )
  • dojrzałe awokado ( obrane awokado należy skropić sokiem z cytryny )
  • ząbek czosnku
  • świeże zioła np. bazylia, natka pietruszki, mięta
  • łyżka dobrej jakości oliwy
  • pieprz i sól
  • dodatkowo polecam np. zmiksowane orzechy lub starty parmezan

 Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki umieść w naczyniu głównym wlewając łyżkę oliwy, doprawiając solą i pieprzem
  • Zmiksuj całość, mieszając przez otwór czarną łopatką
  • Pasta idealnie smakuje wzmocniona smakiem zmiksowanych wcześniej orzechów lub startego parmezanu