Twarogowe bułeczki

Pyszne bułeczki na bazie twarogu. Idealne na letnie śniadania.

Twarogowe bułeczki

Składniki:

  • 400g mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka cukru
  • 3 jaja
  • 400g tłustego twarogu

Przygotowanie:

  • Piekarnik rozgrzej do temp. 200stopni
  • W naczyniu głównym zamocuj motylek
  • Utrzyj jaja z twarogiem – czas 2 minuty, prędkość 3
  • Zdejmij motylek. Do jajek z twarogiem wsyp mąkę wymieszaną z solą, cukrem, proszkiem do pieczenia i włącz funkcję wyrabiania ciasta
  • Wyrabiaj ciasto aż będzie jednolite ( czas około 5 minut )
  • Wyjmij ciasto z naczynia miksującego i uformuj małe bułeczki
  • Na natłuszczoną blachę ułóż bułeczki i piecz je w temperaturze 200st przez 20 minut