Serowa pasta z żurawiną

Jeśli jesteś fanem serów mamy dla Ciebie pomysł na pastę serową z żurawiną. Bez problemu zmiksujesz ją w naszym robocie Kohersen Mycook. Z pewnością oryginalny przepis na przekąskę do chleba lub na przyjęcie do krakersów…

Serowa pasta z żurawiną

 Składniki:

  • 300g sera camembert, brie lub pleśniowego
  • 100g masła
  • 100g serka śmietankowego
  • 4 łyżki żurawiny ze słoika
  • garść suszonej żurawiny
  • sól i pieprz

 Przygotowanie:

  • W naczyniu miksującym umieść: sery i masło
  • Podgrzej do temperatury 30 stopni przez 1 minutę, dodaj żurawinę i zblenduj całość na gładki krem – prędkość 6-7. Dopraw solą i pieprzem
  • Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc do stężenia