Jaja nadziewane musem łososiowym z awokado

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć najważniejszego pokarmu –  jajek. Symbolizują one początek nowego życia. Możesz je przygotowywać na wiele sposobów. Wypróbuj nasz pomysł na jajka z łososiowym nadzieniem.

Jaja nadziewane musem łososiowym z awokado

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • ½ dojrzałego awokado
  • 100g wędzonego łososia
  • sok z ½ cytryny
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 5 łyżek majonezu
  • sól i świeżo mielony pieprz

 Przygotowanie:

  • Ugotowane jajka obierz i przekrój na pół, wyjmij żółtka i wrzuć je do naczynia głównego
  • Dodaj do nich – awokado, sok z cytryny, kawałki wędzonego łososia, pokrojony szczypiorek i majonez
  • Wszystko zmiksuj na gładki mus ( zbierając co jakiś czas czarną łopatką, resztki ze ścianek ) – 30 sekund, prędkość 7
  • Nadziewaj musem pozostałe połówki jajek