Budyń z kaszy jaglanej z musem z owoców leśnych

Jeden z moich ulubionych, oprócz owsianki pomysł na bardzo pożywne i pomysłowe śniadanie. Lubię kaszę jaglaną w formie budyniu łączyć z owocami świeżymi lub suszonymi. W takim połączeniu kasza jaglana smakuje obłędnie i nabiera nowej formy…Polecam

Budyń z kaszy jaglanej z musem z owoców leśnych

(2-3 porcje)

Składniki:

  • 100g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 300ml mleka sojowego, waniliowego
  • 200g mrożonych owoców leśnych ( mieszanki )
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 30ml zimnej wody
  • szczypta cynamonu
  • garść ulubionych bakali

Przygotowanie:

  • Ugotowaną kaszę jaglaną zmiksuj w robocie Kohersen Mycook na gładki krem ( nie ma potrzeby dosładzać budyniu jeśli używamy mleka waniliowego ) – prędkość 6-7
  • Do naczynia głównego wsyp mieszankę owoców leśnych i zagotuj – czas 5minut, temperatura 100stopni i prędkość 3
  • Po tym czasie dodaj miód, cynamon, rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną. ponownie zagotuj – czas 3minuty, temperatura 100stopni, prędkość 3
  • Zmiksuj owoce na mus, jeśli lubisz – prędkość 5
  • Kaszę podawaj z musem i ulubionymi bakaliami