Owsiane ciastka kokosowo-orzechowe

Przepis na zdrowe, owsiane ciastka to alternatywa dla słodkich batonów i czekoladek. Warto czasami upiec szybkie owsiane ciastka, które wygodnie zabierzesz ze sobą na wyjazd lub do pracy. Polecam wszystkim, lubiącym coś kruchego do herbaty lub kawy…

Owsiane ciastka kokosowo-orzechowe

(około 12-15 sztuk)

Składniki:

  • 130g płatków owsianych
  • 80g wiórków kokosowych
  • 50g zmiksowanych w robocie Kohersen MyCook orzeszków ziemnych
  • 2 żółtka jaj + 1 białko
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 40g rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao

Przygotowanie:

  • Rozgrzej piekarnik do 170 stopni
  • Płatki wymieszaj razem z wiórkami i orzechami. Dodaj żółtka i białko, miód, olej kokosowy i kakao. Wszystko razem dokładnie wymieszaj
  • Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszcz je, kładąc na blachę do pieczenia
  • Piecz około 13-15minut