Kasza jaglana z brokułem, kolendrą i migdałami

Jeśli kasza jaglana wytrawnie to na myśli mam ten przepis. Jest to idealne, zdrowe połączenie kaszy i brokułu z moją ulubioną kolendrą i olejem sezamowym. Bardzo lekka przekąska np. na drugie śniadanie.

Kasza jaglana z brokułem, kolendrą i migdałami

Składniki (4 porcje):

  • 100g ugotowanej kaszy jaglanej
  • ½ szt. brokułu
  • 50g płatków migdałów
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki i skórka soku z limonki
  • łyżka sosu sojowego
  • 30ml oleju sezamowego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Brokuł ugotuj na parze w robocie Kohersen Mycook – do naczynia głównego wlej wodę – nastaw temperaturę 120 stopni i czas 20min. Brokuł powinien być lekko twardy
  • Płatki migdałów upraż lekko na suchej patelni
  • Brokuł i migdały wymieszaj z kaszą i posiekaną kolendrą. Dolej sos sojowy, olej sezamowy, sok i skórkę z limonki. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość wymieszaj